Linkovi

Film tjedna: 'Against the Ropes' (23/2/04) - 2004-02-22


U svojem najnovijem filmu "Against the Ropes", Meg Ryan glumi Jackie Kallen, ženu koja, bez obzira na ogromne probleme, postaje jedna od najuspješnijih menadžerica u svijetu boksa. Film je inspiriran stvarnim događajima.

Jackie Kallen odrasla je u Detroitu promatrajući svog oca kako trenira boksače i svog ujaka kako se bori u ringu. Stoga nije iznenađenje što je i sama pokušala ostvariti karijeru u tom sportu, makar su muškarci koji dominiraju boksom mislili da je luda. Jackie Kallen je godinama uspješno pratila boks kao novinar, a potom je postala boksački menadžer. Nakon što je film snimljen Jackie Kallen je izjavila kako je znala da će hollywoodska verzije njezine životne priče biti malo drugačija od stvarnosti. Unatoč tome, ona vjeruje da film “Against the Ropes” istinski prenosi njen duh, a sviđa joj se i kako ju Meg Ryan glumi - od provokativne odjeće do neuobičajenog načina izražavanja.

Meg Ryan kaže da su joj ti detalji pomogli da bolje razumije lik koji igra, ali posebno cijeni način na koji je Kallen odbila biti sputana.

"Jackie nije htjela odstupiti od svojih uvjerenja kako bi se uklopila. Nije dopustila da je sputaju. Takvo popuštanje nikome ne koristi i vjerujem da vas mogu mrziti i prezirati zbog vašeg uspjeha, kao i zbog neuspjeha. To je u ljudskoj prirodi i može biti zbunjujuće, ali je stvarno," kaže Meg Ryan.

Omar Epps glumi mladog uličnog boksača kojem Jackie pomaže da postane prvak. Redatelj filma je Charles S. Dutton, koji ujedno igra umirovljenog boksačkog trenera kojeg Kallen nagovori da se ponovo aktivira. Ovaj film njegov je redateljski prvijenac.

"Nisam se bojao svog redateljskog debija. Brinulo me to što nisam htio da ovo bude tek još jedan film o boksu. Postoje stotine takvih filmova. Pitao sam se kako ga učiniti uzbudljivijim? Mislim da je osvježenje to što je ovo boksački film s ženom u glavnoj ulozi," kaže Charles Dutton.

Meg Ryan dodaje da je nakon rada na ovom filmu počela poštivati svijet boksa, sporta za koji je prvotno vjerovala da je puka brutalnost.

XS
SM
MD
LG