Linkovi

Anketa Newsweeka: 52% ispitanika ne želi da predsjednik Bush osvoji drugi mandat - 2004-02-22


Predsjednik Bush ponovno je stao u obranu svoje odluke da krene u rat protiv Iraka, u trenutku kada najnovije istraživanje javnog mnijenja pokazuje da je predsjednikova popularnost i dalje u padu.

Prema anketi tjednika Newsweek, 52 posto glasača ne bi željelo da predsjednik Bush bude ponovno izabran. 49 posto ispitanika glasovalo bi za demokrate - Johna Kerryja kao predsjedničkog kandidata i Johna Edwardsa u svojstvu dopredsjednika. 45 posto bi glasovalo za predsjednika Busha i dopredsjednika Cheneya.

U međuvremenu, predsjednik Bush je izjavio u svojoj redovitoj tjednoj radio poruci naciji da je svrgnuti režim Saddama Husseina proizveo i uporabio oružja masovnog uništavanja. Predsjednik je dodao da su Kongres i Ujedinjeni narodi imali priliku vidjeti obavještajna izvješća o iračkom režimu te da su smatrali Saddama Husseina velikom prijetnjom.

******

Britanski premijer Tony Blair rekao je u jednom intervjuu da se namjerava kandidirati za treći premijerski mandat. Popularnost gospodina Blaira pala je nakon njegove odluke da se priključi Sjedinjenim Državama u ratu protiv Iraka, a neki promatrači su navijestili da bi se mogao povući. Sljedeći izbori u Britaniji moraju se održati do sredine 2006. godine.

XS
SM
MD
LG