Linkovi

Utrka za predsjednika dobila i neovisnog kandidata (22/2/04) - 2004-02-22


Kandidat stranke zelenih na prethodnim američkim predsjedničkim izborima Ralph Nader objavio je danas svoju kandidaturu za predsjednika. Gospodin Nader je dodao da će se natjecati kao neovisni kandidat. Demokratski čelnici ranije su javno pozivali gospodina Nadera da odustane od kandidature. Na prošlim izborima, Nader je osvojio manje od tri posto glasova, no demokrati ga optužuju da je oduzeo glasove Alu Goreu, pogotovo na Floridi.

Nader je izjavio da je odlučio ponovno se kandidirati jer želi, kako je rekao, razbiti kontrolu velikih korporacija nad Washingtonom i glavnim političkim strankama. Čelnici Demokratske stranke oštro su kritizirali njegovu odluku. Guverner New Mexica Bill Richardson izjavio je da je Naderova kandidatura rezultat njegove taštine, te da niti Stranka zelenih, niti njegovi osobni prijatelji ne žele da se Nader ponovno natječe za predsjednika.

U međuvremenu, kandidati za demokratsku predsjedničku nominaciju nastavljaju svoje kampanje u saveznim državama u kojima će se 2. ožujka, na tzv. "super utorak" održati lokalni stranački izbori. Vodeći demokratski kandidat, senator John Kerry vodi kampanju u Georgiji, a njegov glavni protukandidat, senator John Edwards dan provodi u Ohiou i New Yorku.

XS
SM
MD
LG