Linkovi

Glazbenoj industriji svanuli bolji dani - prodaja albuma raste (19/2/04) - 2004-02-19


Novi album Nore Jones donio je američkoj glazbenoj industriji željno očekivane - a, i nužno potrebne - dobre vijesti: u prvom tjednu prodaje, album "Feels Like Home" prodan je u milijun i 22 tisuće primjeraka. To je najbolja prodaja jednog albuma još od srpnja 2001, kada je sastav 'N Sync objavio svoj album "Celebrity".

Uz Noru Jones, pojavljivanje na dodjeli nagrada Grammy koristilo je i nekim drugim glazbenicima čija su se ostvarenja prošli tjedan pojavila u prodaji. Hip-hop duo Outcast, pjevačica Beyonce, te rock sastavi Evanescence, Coldplay i White Stripes isto prodaju svoje albume bolje nego što se očekivalo.

Dva albuma uz koja je bilo vezano dosta očekivanja - podbacila su. Rock album Courtney Love prodan je u samo 33 tisuće, a pop album Kylie Minogue u 43 tisuće primjeraka.

Po prvi puta je tijekom prošlog tjedna i zakonita prodaja 'downloadanjem' glazbe s interneta premašila dva milijuna dolara. Nezakonita razmjena glazbenih mp3 datoteka procjenjuje se u mnogo većim brojkama: svakog tjedna 'downloada' se oko 250 milijuna pjesama.

XS
SM
MD
LG