Linkovi

Kukoč protiv Giričeka u pobjedi Milwaukeeja nad Orlandom (18/2/04) - 2004-02-18


U NBA - sinoć su se međusobno ogledali klubovi Tonija Kukoča i Gordana Giričeka, Milwaukee Bucks i Orlando Magic. Milwaukee je sjajnom igrom uvjerljivo porazio vrlo blijedi Orlando, u kojemu Tracyju McGradyju - koji je dao 41 koš - nije bilo nikoga da mu pomogne. Giriček je igrao 24 minute i postigao 8 pogodaka. U Milwaukeeju, odličnom Michaelu Reddu pomagala je čitava ekipa. Kukoč je igrao 14 minuta, te postigao 5 pogodaka, ali uz pet skokova, od kojih četiri obrambena.

Nogomet! Britanija i Portugal pojačavaju sigurnosne mjere za ovogodišnje europsko nogometno prvenstvo. Za Portugal, koji će biti domaćin 16 zemalja sudionica, to je najveći sportski događaj u povijesti. Kako su na prethodnim prvenstvima upravo engleski navijači bili najveći nasilnici, to Britanija već dvije godine surađuje s Portugalom u pokušaju održavanja mirnog prvenstva. Oko 2500 osuđenih huligana neće moći putovati u Portugal. Prvi test novih mjera, - koje uključuju i sedam vodenih tiopova i 16 tisuća kanistera paprenog spreja -, bit će večeras, kada oko 3 i pol tisuće engleskih navijača stiže u Faro, na utakmicu između Portugala i Engleske.

Tenis. Na Otvorenom prvenstvu Rotterdama, peti nositelj Tim Henman eliminirao je Tommyja Robreda u dva vrlo teška seta. Iz daljnjeg su natjecanja na tom turniru eliminirana dvojica nositelja - broj četiri Paradorn Srichaphan, koga je porazio Nikolaj Davidenko, i broj osam Martin Verkerk, koji je pokleknuo pred Fincem Jarkkom Nieminemom. U drugo kolo su se još plasirali i Raemon Sluiter, Albert Costa i Andrej Pavel.

Boks! Negdašnji prvak u teškoj kategoriji, 55-godišnji George Foreman vraća se boksu samo na jedan meč, onaj kojim će obilježiti 30. godišnjicu svoje bitke za naslov protiv Muhammada Alija, u Zairu, koju je izgubio. Još se ne zna tko će biti Foremanov protivnik u tom meču, ali se zna koliko će Foreman biti plaćen - 20 milijuna dolara. Prije deset godina, on je 20. godišnjicu tog meča obilježio povratkom u boks i ponovnim osvajanjem naslova nokautiravši Michaela Moorera. U karijeri, Foreman je izgubio samo pet mečeva, a pobijedio u 76, od čega 68 nokautom.

XS
SM
MD
LG