Linkovi

Ivanišević izgubio u Rotterdamu od Schalkena (17/2/04) - 2004-02-17


Povratak Gorana Ivaniševića na teniske terene ne ide glatko - jučer ga je u prvom kolu turnira u Rotterdamu pobijedio Sjeng Schalken, u 53 minute, sa 6-3, 6-2. Od drugih mečeva na tom turniru, izdvajamo pobjedu Rainera Scuettlera nad Stefanom Koubekom, te domaćeg igrača Johna Van Lottuma nad Karolom Kučerom.

Tenisačice igraju u Antwerpenu. Dinara Safina je u prvom kolu eliminirala Anku Barnu, a Tina Pisnik Petru Mandulu. Veteranka Els Callens pobijedila je Francuskinju Emilie Loit. Prve dvije igračice svijeta, Justine Henin-Hardenne i Kim Clijsters svoje prve mečeve igraju tek za par dana. Venus Williams se zbog ozljede povukla s ovog turnira, premda je imala priliku osvojiti reket izrađen od zlata i dijamanata, vrijedan ravno milijun eura. Prema pravilima, s obzirom da je osvojila taj turnir dva puta u zadnje tri godine, da ga je ponovno osvojila i ove godine, mogla bi reket zadržati zauvijek.

U Italiji, rezultati autopsije umrlog bicikliste Marca Pantanija pokazuju da je najvjerojatnije umro od srčanog udara, koji je mogao biti prouzročen krvarenjem u mozgu i plućima. To su tek inicijalni nalazi, a kako je objavljeno, forenzička ispitivanja će se vršiti još barem nekoliko dana. Isključeno je da je smrt poznatog sportaša bila izazvana nasilnim činom, a, rečeno je, nije vjerojatno niti samoubojstvo.

Svjetska prvakinja u superslalomu Michaela Dorfmeister jučer se ozlijedila na treningu u Nassfeldu. Nakon pada, nakratko je bila zadržana u bolnici zbog potresa mozga i drugih ozljeda. Premda je u međuvremenu otpuštena iz bolnice, nije vjerojatno da će se natjecati u subotu, u Švedskoj.

A, u NBA, Chris Weber će najvjerojatnije biti suspendiran osam utakmica, zbog laganja saveznoj poroti i kršenja pravila NBA o zlouporabi sredstava koja izazivaju ovisnost. Njegova će kazna nastupiti tek kada se izliječi od ozljede, zbog koje nije igrao čitave ove sezone.

XS
SM
MD
LG