Linkovi

NYT: Bushova kampanja postat će agresivnija u sljedećih nekoliko tjedana (15/2/04) - 2004-02-15


Iz New York Timesa izdvajamo tekst u kojem se navodi da će kampanja predsjednika Busha u sljedećih nekoliko tjedana postati znatno agresivnija. Predsjednikov izborni stožer namjerava diskreditirati vjerojatnog demokratskog suparnika Georgea Busha na izborima, senatora Johna Kerrya, a istodobno istaknuti dosadašnja postignuća predsjednika Busha.

Do promjene u strategiji dolazi u trenucima kad je Bijela kuća u defanzivi, a republikanci nervozni padom popularnosti predsjednika Busha. Pored toga Bijela kuća je počela praviti neke neuobičajene pogreške dok se Demokratska stranka, kako se čini, počinje okupljati oko senatora Kerrya, piše New York Times. Jedan republikanski strateg kaže da su dva odlučujuća trenutka u ovoj godini bili predsjednikov govor o stanju nacije i intervju koji je dao za televizijsku postaju NBC. Oba ta događaja pretvorila su se u kolosalne neuspjehe, rekao je anonimni republikanski strateg, za New York Times.

No, s druge strane, neki demokrati upozoravaju da ne bi trebalo pretjerati s napadima na predsjednika Busha, naročito ne u ovako ranoj fazi izborne utrke, piše današnji Washington Post. Kerryev stožer nije zadovoljan time što je pitanje predsjednikovog služenja u Nacionalnoj gardi otvoreno – kako smatraju – prerano jer vjeruju da bi imalo više učinka kasnije tijekom kampanje. S ruge strane, kopanje po Bushovoj povijesti moglo bi rezultirati negativnim posljedicama, upozoravaju neki demokrati podsjećajući na sudbinu republikanskog senatora Alfonsa D’Amata i predsjednika Zastupničkog doma Kongresa koji su imali istaknutu optuživačku ulogu u kontroverzama predsjednika Clintona – Whitewater i slučaju Monice Lewinsky.

XS
SM
MD
LG