Linkovi

Ponovno otkazivanje letova British Airwaysa (13/2/04) - 2004-02-12


Zabrinutost zbog terorizma navela je zrakoplovnu kompaniju British Airways da otkaže dva svoja međunarodna leta, od kojih je jedan bio za Sjedinjene Države.

Zrakoplovna kompanija British Airways otkazala je nedjeljni let broj 223 s londonskog aerodroma Heathrow za zračnu luku Dulles pokraj Washingtona, kao i let broj 263 za Rijad u Saudijskoj Arabiji.

Glasnogovornik ovog prijevoznika John Lampl nije iznio pojedinosti o prirodi prijetnje: "Na temelju informacija koje nam je jutros dala britanska vlada odlučili smo otkazati spomenuti let u nedjelju."

NARRATOR: To je po peti put ove godine da se otkazuje let 223 zbog straha od mogućeg terorističkog napada. Tijekom božićnih i novogodišnjih blagdana British Airways i Air France otkazali su više od desetak letova preko Atlantika, nakon što su im američke vlasti pokazale vjerodostojne informacije da bi al-Qaida mogla izvršiti terorističke napade poput onih od 11. rujna 2001. godine.

Ovdje u Washingtonu, američki ministar pravosuđa John Ashcroft nije htio komentirati jesu li se iste prijetnje ponovno pojavile, karakterizirajući odgodu letova kao mjeru predostrožnosti: "Mi znamo da je al-Qaida i dalje zainteresirana za zrakoplove, da ih koristi kao destruktivna oružja."

Odgađanje leta 223 postalo je toliko često da British Airways razmatra - kako se javlja – promjenu broja leta na liniji između Londona i Washingtona.

XS
SM
MD
LG