Linkovi

Paramount Pictures najavljuje film o Bobu Dylanu (12/2/04) - 2004-02-11


Producentska kuća Paramount Pictures snimit će biografski film o Bobu Dylanu. Slavni je pjevač i kantautor dopustio da se u filmu koristi originalna glazba.

Projekt će ostvariti scenarist i režiser Todd Haynes, čiji je film "Far From Heaven" 2002. godine bio nominiran za nekoliko Oscara.

"Film će biti inspiriran Dylanovom glazbom i njegovom sposobnošću kontinuiranog mijenjanja vlastita imagea, tijekom prošla četiri desetljeća" - izjavila je Christine Vachon, direktorica newyorške produkcijske tvrtke Killer Films, koja će za Paramount Pictures snimiti film.

62-godišnji Bob Dylan - čija je glazba predstavljala svojevrsnu audio-kulisu mladenačkih prosvjeda iz šezdesetih godina prošlog stoljeća - malo se pojavljuje u medijima, što osigurava dodatnu fascinaciju javnosti.

Prošle godine snimanje dokumentarca o slavnom umjetniku najavio je Martin Scorcese, koji je 1978. godine snimio film "Posljednji valcer", o oproštajnom koncertu bivše Dylanove prateće grupe, rock skupine Band.

Iako se glazba Boba Dylana mogla čuti u nizu filmova - 2001. je dobio Oscara za skladbu "Things Have Changed" iz filma "Wondeer Boys" - njegova glumačka karijera prilično je neujednačena. Posljednji film u kojem se pojavio, "Masked And Anonymous" kritičari su pokopali, dok je vjerojatno najveći filmski uspjeh postigao ulogom u westernu Sama Peckinpaha iz 1973. godine "Patt Garrett and Billy the Kid".

XS
SM
MD
LG