Linkovi

Senator Kerry pobijedio i u Virginiji i u Tennesseeju (11/2/04) - 2004-02-11


Senator John Kerry učvrstio je svoje vodstvo kao glavni predsjednički kandidat Demokratske stranke nakon pobjede na primarnim izborima jučer u saveznim državama Virginia i Tennessee.

S posljednje dvije pobjede senator Kerry je nastavio konsolidirati svoj položaj za predsjedničku nominaciju Demokratske stranke. Od 14 država u koliko su dosad održani primarni demokratski izbori, pobijedio je u 12.

Međutim, jučerašnje pobjede su bitne stoga jer su prve koje je ovaj senator iz Massachusettsa ostvario na jugu, a analitičari vjeruju da će primorati njegove preostale konkurente – prvenstveno senatora Johna Edwardsa i umirovljenog genrala Wesleya Clarka – da odustanu od daljnje izborne utrke. Senator Edwards iz North Caroline završio je na jučerašnjim izbora na drugom mjestu, međutim, s velikom razlikom u odnosu na senatora Kerrya.

Wesley Clark i Howard Dean bili su pak daleko od Edwardsa. Bivši guverner Vermonta Dean čeka izbore u utorak u Wisconsinu, kao priliku da pobijedi senatora Kerrya. Prošli je tjedan izjavio da ako ne pobijedi u ovoj saveznoj državi, napustit će izbornu utrku. Međutim, posljednja ispitivanja javnog mnijenja u Wisconsinu pokazuju da John Kerry uvjerljivo vodi i u ovoj državi. Pomićnici Wesleya Clarka su najvili njegovo povlačenje iz predsjedničke utrke. Služne priopćenje - po njihovim riječima - bit će objavljeno danas.

XS
SM
MD
LG