Linkovi

128. izložba Kinološkog kluba Westminster (11/2/04) - 2004-02-10


U New Yorku su protekla dva dana pekinezeri bili detaljno počešljani, pudli obrijani u željene frizure, a i svi ostali pedigrirani psi dotjerani u svoju najljepšu formu.

U Madison Square Gardenu je, naime, održana najveća izložba pasa u Americi - Izložba kinološkog kluba Westminster, čija tradicija seže 128 godina unatrag. Izložba je počela u ponedjeljak, jer je sudionika iznimno mnogo - 2624 psa u 162 pasmine. Tri su pasmine nove: retriveri iz Nove Scotije, njemački pinči i 'toy' foksterijeri

Po 97.-mi puta su bili proglašeni najljepši pripadnici u pojedinačnim pasminama, te najljepši među najljepšima - titula koju je do sada čak 43 puta dobio neki pripadnik pasmina terijera.

Tradicionalno, ovom izložbom dominiraju manje pasmine: trinaest puta je odličje 'najljepšeg među najljepšima' pripalo majušnom 'wire' foksterijeru. Velike pasmine, poput velikog pirinejskog ovčara, bernardinca i mastiffa nikada nisu nagrađene. Samo jednom je pobijedio newfoundlandski pas, koji je sa svojih 70 kilograma bio najteži šampion u povijesti Westminsterske kinološke izložbe.

Gledatelja u dvorani stalno je bilo po nekoliko tisuća, a na samom proglašenju bilo ih je i više od 10 tisuća. U počast Kinološkog kluba Westminster, ta dva dana je i Empire State Building bio osvijetljen ljubičastim i zlatnim žaruljama - bojama tog kinološkog kluba.

XS
SM
MD
LG