Linkovi

Nezdrav život predsjedničkih kandidata (6/2/04) - 2004-02-05


Tipični prvi obrok u danu demokratskog predsjedničkog kandidata Johna Edwardsa, za vrijeme kampanje, predstavlja 'Deluxe doručak' u McDonaldsu: dvije vruće palačinke, kajgana s kobasicom i biskvitno pecivo. Za ručak - opet McDonalds i 'cheeseburger'. Navečer - McDonaldsov sendvič s piletinom i nekoliko keksa. U međuvremenu - oko desetak konzervi dijetalne Coca Cole.

Pedesetogodišnji senator iz Sjeverne Caroline nije usamljen primjer drastičnog pada gurmanskih kriterija tijekom vođenja predizborne kampanje. Jedenje 's nogu' i to nezdrave 'brze' hrane, a tjelovježba samo kao brzo pretrčavanje od automobila do govornice, otprilike opisuje 'zdrav' život svih predsjedničkih aspiranata.

Za Wesleya Clarka njegov sin kaže da jede uglavnom 'prehrambeno smeće', a najveća slabost su mu "Cheetos" grickalice i gumi-bomboni. Howard Dean, koji je tijekom kampanje već do početka prosinca uspio dobiti pet kilograma više, stalno nešto 'gricka', ali rijetko nešto zdravo. Najdraži su mu krafni i keksi s čokoladnim mrvicama, te bomboni «M&M» s okusom kikirikija. Zabrinuta zbog takvog jelovnika njegova supruga Judy mu je u nekoliko navrata poslala pakete mandarinki.

Visoki i mršavi John Kerry, pak, ovih dana baš ne jede previše, u stvari niti onoliko koliko bi bilo poželjno, a ne stiže niti održavati tjelovježbu, zbog čega se stalno žali. Vrlo aktivan u svom uobičajenom životu, s navikom redovitog igranja hokeja, letenja 'zmajem' i drugim fizički zahtjevnim sportovima, senator Kerry se nedavno jadao da 'nikada u životu nije bio u lošijoj kondiciji'. Što se prehrane tiče, među svojim je osobljem poznat po preskakanju obroka, osim sporadičnog mliječnog napitka.

Nakon 'super-utorka', njegovi su pomoćnici dobili zadatak da isplaniraju radne dane tako da uvijek bude vremena za tjelovježbu. I osoblje u kampanji umirovljenog generala Clarka mora misliti na vježbanje, točnije plivanje, što je gospodinu Clarku najomiljenija tjelovježba. Gdjegod išao, on koristi lokalne bazene i uglavnom uspijeva plivati svaki dan po 40 minuta. Senator Edwards, unatoč svojoj sklonosti McDonaldsu, svaki dan pretrči oko osam kilometara.

Prehrana senatora Joea Liebermana je košer, dok kongresmen Dennis Kuchinich, kao pravi vegan, uvijek ima dovoljne zalihe zobenih pahuljica, pogača i humusa. Al Sharpton, koji inače ponajviše voli južnjačku kuhinju – prženo pile i krumpirovu salatu - sklonost masnoj hrani 'odrađuje' svakodnevnim vježbanjem u teretanama hotela u kojima odsjeda. On je i najveći ovisnik o kavi među svim demokratskim aspirantima – većina ostalih ne pije ni kavu niti druge napitke s kofeinom.

XS
SM
MD
LG