Linkovi

Milorad Pupovac: 'Naši sugovornici su posebno zainteresirani za sporazum između predstavnika srpske zajednice i hrvatske vlade' (5/2/04) - 2004-02-05


ŽC: Gospodine Pupovac, Vaš boravak u Washingtonu podrazumijeva puno susreta na Capitol Hillu i u State Departmentu. To će biti i prilika da mnogo toga kažete. Što ćete reći?

MP: Neki od susreta su se već dogodili i glavne teme su bile: povratak izbjeglica, priključenje Hrvatske NATO-u i nastavak priprema Hrvatske za priključenje Europskoj Uniji.

ŽC: Uz to, sigurno će biti pokrenuta i pitanja oko promjena do kojih je došlo u hrvatskoj vlasti. Što mislite reći na tu temu?

MP: O tome je bilo razgovora i bit će ih još jer su sugovornici zainteresirani za sporazum koji je napravljen između predstavnika srpske zajednice i vlade. Posebno ih zanima na koji će se način taj sporazum realizirati, koliko je taj sporazum uvjerljiv i kakav je naš odnos prema sporazumu, te koja su naša očekivanja. Ono što jedni i drugi dijelimo kao mišljenje jest da su prvi koraci na osnovi tog sporazuma i prvi koraci vlade i našeg učešća u tome - dobri.

ŽC: Od susreta na Capitol Hillu, koji biste izdvojili i zbog čega?

MP: Pa, susreti na Capitol Hillu će tek zapravo uslijediti, ali najviše očekivanja imamo s kongresmenom Hillom i senatorom Vojnovichem.

ŽC: Hvala Vam na razgovoru.

XS
SM
MD
LG