Linkovi

Konačni rezltati testova potvrdili da je u senatskoj zgradi pronađen ricin (4/2/04) - 2004-02-04


Konačni rezultati testova potvrdili su da je sumnjivi prah pronađen preksinoć u jednoj zgradi američkog Senata otrov ricin.

Kapitolska policija potvrdila je da je da je bijela tvar pronađena u senatskoj zgradi Dirksen otrovni ricin.Prah je pronađen u prostoriji za razvrstavanje pošte senatora Billa Frista, vođe republikanske većine u Senatu. "To je uvreda i napad na senatsku stranu Capitola Sjedinjenih Država".

Čelnik demokratske manjine senator Tom Daschle nazvao je ovo "terorističkim djelom". Ovo otkriće dovelo je do zatvaranja tri senatske zgrade, međutim, samo zasjedanje Senata nije prekinuto, za razliku od Zastupničkog doma.

Senator Frist je izjavio kako se nitko nije razbolio kao rezultat ove kontaminacije. Ricin može biti smrtonosan, ako ga se udiše u većim količinama. Policijska istraga je započela uz pomoć posebnih antiterorističkih snaga i Saveznog istražnog ureda FBI-a.

Istovremeno, izvori bliski policijskim organima potvrdili su da je jedno pismo adresirano na Bijelu kuću u studenom sadržavalo također ricin, ali je uočeno u postrojenju za razvrstavanje pošte.

XS
SM
MD
LG