Linkovi

Američke vlasti povest će istragu o 'nedoličnom prizoru' Janet Jackson na Super Bowlu (3/2/04) - 2004-02-03


Direktor Savezne komisije za komunikacije, koja nadgleda rad televizijskih i radio kuća, Michael Powell kaže da ga je naljutio prizor s razgolićenom dojkom Janet Jackson za vrijeme glazbeno scenskog programa nedjeljnog finala američkog nogometa - Super Bowla. Gospodin Powell rekao je da je incident bio neumjesan, te je najavio istragu ovog kako je rekao, “krajnje neotmjenog i žalosnog čina”. MTV, koji je producirao program i CBS, koji ga je emitirao, zajedno kažu da nisu postojale naznake da će do takvog incidenta uopće doći.

Glasnogovornica TV mreže CBS LeslieAnne Wade, izjavila je da njena kompanija "duboko žali zbog ovog incidenta”. Gospodin Powell, međutim, obećava “temeljitu i brzu” istragu koja bi TV kuću CBS mogla kazniti s najmanje 27 tisuća dolara, a u slučaju da sve lokalne postaje CBS-a diljem Sjedinjenih Država budu kažnjene, kazna bi iznosila milijune dolara. Savezno povjerenstvo za komunikaciju je pod pritiskom zakonodavaca i drugih skupina koje tvrde da ta agencija nije uvela dovoljno jake mjere kako bi neprilični programi poput ovog bili uklonjeni s televizijskih ekrana. Administracija predsjednika Busha izjavila je da će podržati uvođenje zakona kojim bi dosadašnja kazna bila povećana s 27,500 dolara na 275,000 dolara.

Dodajmo i to da se Janet Jackson ispričala zbog incidenta, kazavši da se radilo jednostavno o situaciji koja je krenula 'naopako' i za koju televizijska postaju MTV nije znala. “Nije mi bila namjera da dođe do toga. Ispričavam se svim onima koje sam uvrijedila – publici, MTV-u, CBS-u i Profesionalnoj ligi američkog nogometa”, stoji u pismenom priopćenju Janet Jackson.

XS
SM
MD
LG