Linkovi

Zbog bojazni od terorizma otkazani neki letovi u SAD (1/2/04) - 2004-02-01


Britanska avio-kompanija British Airways otkazala je – zbog sigurnosnih razloga - dva leta iz Londona za Washington, dva iz Washingtona u London, te jedan let za Miami. Nekoliko sati kasnije i francuska kompanija Air France je otkazala dva povratna leta iz Pariza za Washington – jedan u nedjelju i jedan u ponedjeljak.

Predstavnici British-a objavili su danas da u nedjelju i ponedjeljak avioni na letu broj 223 i 222 neće uzlijetati s londonskog Heathrowa za vašingtonski Dulles, niti će letjeti u obrnutom smjeru. Otkazan je i sutrašnji let broj 207 za Miami. Glasnogovornik najveće britanske avio-kompanije izjavio je da su letovi otkazani na savjet britanske vlade. British Airways je otkazao i sljedeći let za glavni grad Saudijske Arabije – Riyadh.

Neimenovani dužnosnici američkog ministarstva domovinske sigurnosti ukazuju na obavještajne podatke o mogućnosti da al-Qaida pokuša u terorističkoj akciji iskoristiti avione British Airwaysa i Air Francea na letovima za Sjedinjene Države. Dužnosnici navode da se njihova bojazan temelji na novim obavještajnim podacima o zanimanju terorista za letove iz Londona u Washington, te iz Pariza za Los Angeles. Obavještajni izvori navode da se radi o sličnim informacijama koje su dovele do niza otkazivanja i kašnjenja letova na navedenim linijama krajem prošlog mjeseca.

XS
SM
MD
LG