Linkovi

Super Bowl - parada vrhunskih reklama (31/1/04) - 2004-01-30


Ovaj vikend u Americi održava sportski događaj godine – Super Bowl, odnosno, finalna utakmica prvenstva u američkom nogometu. Ovogodišnji okršaj između New England Patriotsa i Carolina Panthersa pratit će više od 140 milijuna Amerikanaca. Takva gledanost neodoljiv je mamac za – marketinške firme. U poluvremenu Super Bowla, naime, velike američke kompanije već tradicionalno prikazuju najnovije, najbolje i najskuplje reklame za svoje proizvode. Veliko zanimanje za reklame u Super Bowlu pojavilo se nakon što je, u poluvremenu finala 1984, prikazana reklama za Appleova računala izazvala pravu senzaciju.

Ove godine – Tim McGraw i Rick Fox reklamirat će pivo kompanije Anheuser-Busch; Miss Piggy – lanac picerija Pizza Hut, a Homer Simpson – kreditnu karticu MasterCard. Između ostaloga, najavljena je i reklama za novo sredstvo za liječenje muške impotencije Cialis, koje bi trebalo biti izravna konkurencija Viagri.

Svaka reklamna poruka koštat će 2 milijuna i 300 tisuća dolara za 30 sekundi reklamiranja. Tu su cijenu, kako se doznaje, bile spremno platiti ukupno 54 kompanije. Prema statistikama, čak 99 posto onih koji će pratiti utakmicu, namjerava pogledati i reklame u poluvremenu.

XS
SM
MD
LG