Linkovi

Miramax - glavni ovogodišnji 'gubitnik' u utrci za Oscara? (29/1/04) - 2004-01-28


Nominacije za ovogodišnje Oscare iznenadile su prvenstveno zbog slabog rezultata produkcijske kuće Miramax i njezina glavnog hita, filma "Cold Mountain".

Film Anthonyja Minghelle - 83 milijuna dolara skup ep o povratku dezertera iz vojske Juga (Jude Law) kući, gdje ga čeka djevojka (Nicole Kidman) i njezina prijateljica (Renee Zellweger) - nominiran je tek u pet kategorija: za najbolju mušku glavnu ulogu, najbolju žensku sporednu ulogu, kinematografiju, editing, te glazbu.

Kako piše Gannet News Servece, kuća Miramax se može utješiti činjenicom da su neki drugi njezini filmovi dobro prošli - poput brazilskog "City of Gods", britanske drame "Dirty Pretty Things, te "Barbarian Invasion" i "Twin Sisters". "City of Gods" primjerice "pokupio" je impresivne četiri nominacije i time iznenadio mnoge.

Nominacije za ovogodišnje Oscare uključivale su i druga iznenađenja. Primjerice, u kategoriji najbolje ženske glavne uloge nominirana je 13-godišnja Maorka Keisha Castle Hughes, koja je nastupila u filmu "Whale Rider". Među nominiranima međutim nema nekih koji su do sada bili gotovo "pretplaćeni" na nominacije za Oscara - Nicole Kidman, Toma Cruisea, Russella Crowea i Jacka Nicholsona. Također odsutna s popisa nominiranih je i Scarlett Johansson, koja je bila nominirana za Zlatni globus u čak dva filma - "Lost in Translation" i "The Girl with a Pearl Earring".

Iznenađenje su i čak četiri nominacije koje je dobio crtić "Finding Nemo".

XS
SM
MD
LG