Linkovi

John Kerry - Profil (28/1/04) - 2004-01-28


S pobjedama u Iowi i sinoć u New Hampshireu senator John Kerry sad ima snažan zamah u utrci za predsjedničku nominaciju Demokratske stranke. Senator Kerry zastupa saveznu državu Massachusetts u Kongresu i upravo mu je u tijeku četvrti mandat, član je senatskog Obora za vanjske poslove devetnaest godina. Šezdesetogodišnji John Kerry odlikovani je veteran vijetnamskog rata, koji je postao poznat kao proturatni aktivist nakon što se vratio kući. Većina Amerikanaca ga promatra kao osobu koja je vrlo kvalificirana po pitanju nacionalne sigurnosti.

Prošle godine senator Kerry je glasovao u Senatu za rezoluciju kojom se odobrava rat protiv Iraka, međutim, kritizirao je predsjednika Busha što nije pričekao prije stupanja u rat i izgradio širu koaliciju. Gospodin Kerry obećava da će, ukoliko bude izabran za predsjednika, osigurati da Sjedinjene Države za deset godina ne budu ovisne o nafti sa Srednjeg istoka i da svi Amerikanci imaju zdravstvenu zaštitu kakvu imaju članovi američkog Kongresa.

Tijekom nekoliko sljedećih tjedana ovaj senator iz Massachusettsa morat će pokazati da može pridobiti glasače u drugim dijelovima zemlje na stranačkim izborima.

XS
SM
MD
LG