Linkovi

Danas primarni izbori Demokratske stranke u New Hampshireu (27/1/04) - 2004-01-27


Uoči današnjih stranačkih primarnih izbora u New Hampshireu, demokratski predsjednički kandidati proveli su dan obraćajući se glasačima diljem te savezne države.

Ankete javnog mnijenja pokazuju da vodi senator iz Massachusettsa John Kerry, međutim razlika varira od ankete do ankete – od 20 pa do samo 3 posto. Senator Kerry ništa ne prepušta slučaju i poziva svoje pristaše da danas iziđu na glasovanje. "U New Hampshireu obilježit ćemo početak kraja predsjedništva Georgea Busha".

Prema istim anketama bivši guverner Vermonta Howard Dean na drugom je mjestu, dok se - kako se čini - za treće mjesto natječu trojica kandidata. Umirovljni general Wesley Clark, senator iz North Caroline John Edwards i senator iz Connecticuta Joseph Lieberman nadaju se da će u posljednjem trenutku dobiti dovoljno glasova tako da se nađu među prvom trojicom nakon današnjih izbora. Trojica s najvećim brojem glasova zauzet će dobre položaje za daljnji nastavak natjecanja u brojnim primarnim stranačkim izborima koji započinju već sljedeći tjedan.

XS
SM
MD
LG