Linkovi

Objavljene nominacije za 'Zlatne maline' - nagrade za najgora filmska ostvarenja (27/1/04) - 2004-01-26


U stvarnom životu, ljubavna priča Bena Afflecka i Jennifer Lopez doživjela je brodolom. Sada, i na filmskom planu, njih su dvoje favoriti za naslov najgore ljubavne priče velikog ekrana.

Komedija mafijaškog tipa, u kojoj njih dvoje tumače glavne uloge, "Gigli", dobila je najveći broj - devet - nominacija za 'Razzies', odnosno 'Zlatne maline', između ostalog i za najgori film i za najgori ljubavni par velikog ekrana.

'Zlatne maline' dodjeljuju se svake godine, kao poruga oskarima, izabranim 'najgorima' iz filmske produkcije prethodne godine. I, držeći se tradicije bliskosti, ali i suprotnosti oskarima, nominacije se proglašavaju dan prije nominacija za oskare, a dodjela je - dan prije dodjele nagrada Akademije za film.

U slučaju filma "Gigli", nominacije uključuju i najgoreg glumca i glumicu u glavnim ulogama - spomenute Afflecka i Lopez -, najgore tumače sporednih muških uloga - Al Pacino i Christopher Walken, kao i sporedne ženske - Lainie Kazan, te najgoreg redatelja i scenariste - Martin Brest. Što se Bena Afflecka tiče, on je još nominiran kao najgori glumac u filmovima "Daredevil" i "Paycheck", dok je Christopher Walken nominiran za ulogu u filmu "Cangaroo Jack".

Samo jednu nominaciju manje - osam - dobila su dva druga filma: adaptacija pripovjetke za djecu "Dr. Seusseov mačak u šeširu" Mikea Myersa, te "From Justin to Kelly". Glavni glumci u oba filma, Mike Myers i Justin Guarini, zajedno s Benom Affleckom u konkurenciji su za 'Razzieja' za najgoreg glumca. Uz njih, u istoj su konkurenciji Cuba Gooding Jr za uloge u filmovima "Boat Trip", "The Fighting Temptations" i "Radio", te Ashton Kutcher za "Cheaper by the Dozen", "Just Married" i "My Boss's Daughter".

Za najgoru žensku glumačku 'Malinu' konkuriraju, uz Jennifer Lopez, Kelly Clarkson za "From Justin to Kelly", Angelina Jolie za oba prošlogodišnja ostvarenja - "Beyond Borders" i "Lara Croft: Tomb Raider - The Cradle of Life", te dvije zvijezde Charliejevih Anđela: Drew Barrymore i Cameron Diaz.

'Malina' za najgoru sporednu mušku glumačku ulogu opet se nudi Sylvesteru Stalloneu, za ulogu u filmu "Spy Kids 3-d: Game Over". Stallone je, inače, šampion svih vremena u 'malinama' - ima rekordnih trideset nominacija i devet pobjeda, uključujući i 'malinu' za najgoreg glumca dvadesetog stoljeća. On je i ove godine favorit u konkurenciji s Al Pacinom i Christopherom Walkenom, te Alecom Baldwinom za njegovo ostvarenje u "Mačku u šeširu".

XS
SM
MD
LG