Linkovi

Donacije predsjedničkim kandidatima preko Amazon.com (25/1/04) - 2004-01-25


Vodeća američka Internet trgovina – Amzon.com – uvela mogućnost na svom sajtu da posjetitelji daju novčane priloge predsjedničkim kandidatima. Ova kompanija kaže kako prikuplja donacije u maksimalnom iznosu do dvjesto dolara, kako bi kupcima svojih knjiga i drugih proizvoda olakšala da daju priloge kandidatima koje podržavaju.

Amazon.com kaže kako time kompanija ne daje podršku nijednom od kandidata, a sav profit koji će zaraditi na procesuiranju donacija dat će u dobrotvorne svrhe – konkretno, za jednu nevladinu organizaciju koja će promicati izlazak na glasovanje među mladima. Amzon.com kaže da dvojica kandidata – predsjednik George Bush i demokratski senator Joseph Lieberman – još nisu dopustili ovoj kompaniji da prikuplja donacije za njih.

A evo i podataka o prvom danu prikupljanja tzv. online donacija. Najviše je prikupio senator John Kerry, koji kako smo čuli, vodi i u anketama javnog mnijenja. Njemu su u subotu pristaše donirale preko Amazon.com 2 tisuće i sedamsto dolara. Na drugom je mjestu umirovljeni general Wesley Clark.

XS
SM
MD
LG