Linkovi

Dick Cheney pozvao na jedinstvo u borbi protiv terorizma (25/1/04) - 2004-01-24


Dopredsjednik Dick Cheney pozvao je sve zemlje da se ujedine u borbi protiv terorizma, te u spriječavanju uporabe oružja za masovno uništavanje. Američki dopredsjednik je taj poziv uputio u Davosu, gdje sudjeluje u radu Svjetskog ekonomskog foruma. Gospodin je Cheney rekao da Sjedinjene Države i njeni partneri trebaju promicati demokraciju i koristiti diplomatske mjere kako bi se suprotstavili – kako je rekao –“ideologiji nasilja”.

No, ukoliko diplomatska sredstva ne daju rezultate, onda – prema riječima američkog dopredsjednika – treba izvršiti odlučne akcije i biti spreman na uporabu sile.

Istom prilikom američki dopredsjednik zatražio je od konzervativnih čelnika Irana da prihvate zahtjev naroda za uvođenje demokracije. Gospodin je Cheney rekao danas da u Iranu jača zahtjev za uvođenjem istinske demokracije i ljudskih prava, te bi čelničtvo Irana trebalo slijediti primjer drugih zemalja Srednjeg istoka u kojima je započela provedba demokratskih reformi. Predstavnik Irana na Svjetskom ekonomskom forumu u Davosu izvjestio je da će Teheran suditi dvanaestorici osoba za koje se vjeruje da su članovi al-Qaide.

XS
SM
MD
LG