Linkovi

'Veliko topljenje masti' u Californiji (24/1/04) - 2004-01-23


Oko tisuću stanovnika okruga Nevada u Californiji odlučilo je renuti na istu dijetu i skinuti ukupno četiri tone. Ovaj neobični zajednički program mršavljenja pokrenut je zahvaljujući izvjesnoj Carol Carson, koja je o svojoj dijeti napisala kolumnu i pozvala druge da je slijede.

Prije dvije godine, 62-godišnja gospođa Carson zaključila je da je predebela, kada je kazaljka na vagi prešla 80 kilograma. Odlučila je skinuti višak kilograma, ali i motivirati druge u njihovim naporima da smršave. Stoga je nagovorila uredništvo lokalnog lista da joj dozvole objavljivanje kolumne, u kojoj će pisati o svojoj dijeti. Nastavila je mršaviti i nakon što je prestala pisati kolumnu i sada nosi odjeću broj manju od one koju je nosila na studiju.

U međuvremenu, ponovno se vratila pisanju za novine i sada se bavi zdravstvenim temama. Potaknuta vijestima o sve većem problemu debljine u Americi, u studenom prošle godine predložila je stanovnicima svojeg okruga da smršave zajedno.

U njenu inicijativu uključili su se i lokalni poduzetnici. Tako lokalni restorani sada nude posebne jelovnike za goste koji su na dijeti. Vlasnik teretane omogućuje im da besplatno vježbaju u njegovom objektu, a lokalni diskont odavno je rasprodao sve vage.

Oni koji su se odazvali do sada su ukupno izgubili oko tone, a "veliko topljenje masti" – kako ga zovu – nastavlja se do kraja veljače.

XS
SM
MD
LG