Linkovi

Hrvatska spremna poslati vojnike u Irak? (23/1/04) - 2004-01-22


“Hrvatska spremnost da pošalje trupe u Irak i pomogne u međunarodnoj borbi protiv terorizma, naići će na vrlo pozitivan odjek u Sjedinjenim Državama – izjavio je u ekskluzivnom intervjuu Glasu Amerike kongresmen George Radanovich.

Nakon susreta s predsjednikom Hrvatskog sabora Vladimirom Šeksom i ministrom vanjskih poslova Miomirom Žužulom, kongresmen Radanovich je rekao da je svjestan da je hrvatska vlada spremna poslati postrojbe u Irak, iako kaže da se tijekom susreta nije razgovaralo o specifičnom broju vojnika niti o vremenskom roku kada bi oni bili poslani u Irak.

Kongresmen Radanovich izrazio je zadovoljstvo posjetom hrvatske delegacije Washingtonu te izjavio da novi potezi hrvatske vlade doprinose dobrim odnosima između dvije zemlje. “Izgleda mi da je Hrvatska na putu u svjetlu budućnost, ka onome što je najbolje za Hrvatsku i za dobre odnose sa Sjedinejnim Državama – rekao je Radanovich.

Izjavio je da se planira posjet kongresnika Hrvatskoj, kao i posjet najuspješnijih američkih poslovnih ljudi Izrazio je nadu da će se oba posjeta ostvariti još ove godine.

XS
SM
MD
LG