Linkovi

Cijena barela sirove nafte - $35.7 (21/1/04) - 2004-01-20


Na američkim benzinskim crpkama – benzin je sve skuplji, što se tumači rastom cijena sirove nafte koja je dostigla najvišu cijenu u zadnjih deset mjeseci - 35 dolara i 7 centi po barelu. Nafta je sve skuplja zato što OPEC – Organizacija zemalja izvoznica nafte – inzistira da ga stalni pad vrijednosti dolara prisiljava na povećanje dolarske cijene barela nafte – javlja agencija Associated Press.

******

Iz Njemačke vijest da najveći danski proizvođač piva - Carlsberg – namjerava kupiti njemačkog suparnika – Holstena. Prema riječima glasnogovornika Carlsberga - za otkup Holstena je ponuđeno oko 650 milijuna dolara.

******

U Bruxellesu su se sastali ministri financija zemalja Europske unije kako bi razmotrili šire posljedice pronevjera u talijanskoj kompaniji Parmalat koje se procjenjuju na 13 milijardi dolara.

Zbog ogromnog novca koji je nestao s računa tog – sada bankrotiranog - diva talijanske i europske prehrambene industrije, odlučeno je da se u svakoj zemlji članici unije osnuje tijelo koje će istražiti posljedice pronevjere.

XS
SM
MD
LG