Linkovi

Raich prvi u Wengenu; Kostelić treći (19/1/04) - 2004-01-18


Austrijski skijaš Benjamin Raich pobjednik je današnjeg slaloma za Svjetski kup, koji je vožen u Wengenu, u Švicarskoj. Drugo mjesto zauzeo je njegov sunarodnjak Rainer Schoenfelder, a treće je mjesto osvojio Ivica Kostelić.

Ovom pobjedom Raich je preuzeo vodstvo u ukupnom redosljedu Svjetskog kupa, dok su iza njega ostali Lasse Kjus iz Norveške, te treći – Austrijanac Herman Mairer. Što se samog slaloma tiče, u Svjetskom kupu i dalje vodi Talijan Giorgio Rossa, koji inače nije završio slalom u Wengenu.

U natjecanjima alpinistica, olimpijska pobjednica u spustu – Carole Montillet iz Francuske – po treći je put u ovosezonskom Svjetskom kupu pobjednica u spustu. Na padinama u Cortini D’Ampezzu, ona je za sobom – s 25 stotih dijelova sekunde – ostavila Austrijanku Renatu Goetschl. Iznenađenje dana je bila Amerikanka Lindsey Kildow koja je stigla treća.

Na prvom mjestu u ukupnom plasmanu Svjetskog kupa i spusta je i dalje Renate Goetschl.

U spustu je druga Nijemica Hilda Gerg, a treća Carole Montillet. U ukupnom plasmanu Svjetskog kupa, druga je Šveđanka Anja Paerson, a treća Hilda Gerg. Sljedećeg tjedna natjecanje alpinistica se nastavlja u Sloveniji, gdje će kod Maribora biti voženi slalom i veleslalom.

XS
SM
MD
LG