Linkovi

'Along Came Polly' (19/1/04) - 2004-01-18


U romantičnoj komediji Along Came Polly, Ben Stiller i Jennifer Aniston pronalaze ljubav jer ona, kao u bajkama, prevladava sve nevolje.

Ljubavna priča o Rubenu i Polly počinje kad se Ruben, koga glumi Ben Stiller, oženi za jednu drugu ženu, Lisu. Međutim, problemi izbijaju na površinu već tijekom medenog mjeseca na Karibima: Ruben svoju novu suprugu pronađe u zagrljaju mišićavog učitelja ronjenja. Vraća se u New York sav nesretan, kad, odjednom, u njegov strogo uređen život ulazi potpuno opuštena duša Polly.

Popularna glumica dugogodišnje televizijske serije Prijatelji, Jennifer Aniston, igra ulogu Polly. Ona kaže da je ipak bolje imati više reda u svakodnevnom životu nego što ima Polly: "Uglavnom sam dobro organizirana. Polly ipak ima osobina koje su mi bliske, naročito glede neodlučnosti i predanosti, ali ne mogu se sjetiti kad sam zadnji put rekla 'ma, baš me briga' i učinila nešto ludo."

Ben Stiller kaže da on nije povučen kao njegov lik Ruben, ali ističe da su osobine Rubena i Polly kompatibilne. To je, tvrdi on, u ovoj romantičnoj komediji najvažnije:

"Jennifer i ja smo se super slagali, zajedno smijali, općenito dobro surađivali. To se na odražava i na konačni proizvod zajedno s drugim aspektima glume. Nismo mogli previše razmišljati o kompatibilnosti dvaju lika zato što je to nemoguće kontrolirati i ne može se forsirati. Možemo se samo nadati da je iskren žar između dvije osobe doista prisutan, te da je režiser toga svjestan i da potiče taj žar da bolje dođe do izražaja."

Režiser filma je John Hamburg, s kojim je Ben Stiller surađivao u filmovima Zoolander i Meet the Parents. "Ben zna da obojica želimo da film bude zaista dobar i zna da pazim na njega, prema tome neću napraviti ništa zbog čega bi on bez razloga ispao glup. Svi imamo isti cilj da pojedine scene i čitav film budu kvalitetni" - kaže John Hamburg.

To ponekad zahtijeva da zvijezde filma glume u neugodnim i 'nezgodnim' situacijama. Pitali smo Bena Stillera stidi li se ikad glumiti u nekim situacijama koje su odredili scenaristi i u kojima – čini se – uživaju njega vidjeti. "Da, stid me je. Idemo scenu po scenu, razgovaramo o situacijama koje meni osobno ponekad znaju biti zahtjevne. Važno je odlučiti koje scene pristaju, a koje ne. Obično odlučimo, “probat ćemo pa ako ne funkcionira neće ići u film”. Onda se dogodi da scene ipak zadržimo" - odgovorio je Ben Stiller.

U romantičnoj komediji Along Came Polly također glume Debra Messing, Hank Azaria, Phillip Seymour Hoffman i Alec Baldwin.

XS
SM
MD
LG