Linkovi

20. festival neovisnog filma Sundance (17/1/04) - 2004-01-16


U gradiću Park City, Utah, održava se 20. festival neovisnog filma Sundance. Festival je otvoren preksinoć dokumentarcem "Riding Giants", redateljice Stacy Parelta, filmom koji opisuje život kalifornijskih surfera, jahača na valovima.

Festival Sudance traje do 25. siječnja. Bit će prikazano 255 filmova.

Od onih koji se iščekuju s najvećim nestrpljenjem su thriller "The Clearnig", redatelja Roberta Redforda, inače osnivača ovog prestižnog festivala.

Tu je i film "November", u kojem glumica Courtney Cox-Arquette tumači lik fotoreporterke koja se hvata u koštac s tugom, šokom te nizom osobnih problema nakon tragične pogibije njezina momka.

U filmu "We don't Live Here Anymore" - priči o čovjeku koji ima aferu sa ženom najboljeg prijatelja - glavne uloge tumače Mark Ruffalo i Laura Dern.

Film "Woodsman" opisuje probleme pedofila koji nakon odslužene kazne zatvora pokušava započeti "nnormalan" život. U njemu glume Kevin Bacon, Kyra Sedgwick i hip-hopper Mos Def.

Direktor festivala Sundance Geoffrey Gilmore tvrdi u izjavi za BBC da su u posljednje dvije-tri godine, od terorističkih napada na Sjedinjene Države, filmovi, pogotovo oni neovisne produkcije, "postali introspektivniji a glavni junaci prolaze kroz egzistencijalnu krizu i krizu identiteta."

Od 16 filmova koji se natječu u kategoriji drame, 13 su režiserske prvijenci.

XS
SM
MD
LG