Linkovi

Saddam pristašama: Čuvajte se arapskih boraca iz inozemstva (14/1/04) - 2004-01-14


New York Times izvještava da je Saddam Hussein nakon svrgavanja upozorio svoje pristaše da se čuvaju udruživanja snaga s arapskim borcima iz inozemstva. Taj dokument, piše Times, zaplijenjen je prilikom hvatanja Saddama Husseina i izgleda da se radi o naređenju. Ovo je drugi dokaz koji dovodi u pitanje tvrdnju administracije predsjednika Busha o bliskoj suradnji Saddama Husseina i terorista al-Qaide.

Isti list izvještava da će predsjednik Bush objaviti inicijativu za promociju braka, naročito među parovima s niskim primanjima. Takav prijedlog, javlja New York Times, mogao bi se naći u predsjednikovom govoru o stanju nacije. Dužnosnici administracije već mjesecima surađuju na izradi programa s konzervativnim skupinama koje će osigurati milijardu i 500 milijuna dolara za uvježbavanje parova da razviju takve osobine koje će im omogućiti da održe brak zdravim, piše New York Times.

Na kraju pregleda tiska Christian Science Monitor koji se osvrće na praksu imigranata iz Latinske Amerike da dobar dio svoje zarade pošalju svojim obiteljima u zemlju njihovog podrijetla. To praktiricira oko 42 posto, od oko šest milijuna imigranata iz Latinske Amerike i Kariba. Ukupna svota koja na taj način odlazi iz Sjedinjenih Država u te zemlje procjenjuje se na 30 milijardi dolara. Radi se o tolikim sredstvima da u šest zemalja Latinske Amerike, novac upućen od emigranata u Sjedinjene Države predstavlja više od deset posto bruto društvenog proizvoda, piše Christian Science Monitor.

XS
SM
MD
LG