Linkovi

Organizator Superbowla odbio Bonoa (14/01/04) - 2004-01-13


Organizator Superbowla, finalne utakmice profesionalne lige američkog nogometa, odbili su da u poluvremenu ovog najvećeg športskog događaja Amerike nastupi irski rocker Bono, koji je predložio da sa Jennifer Lopez otpjeva pjesmu posvećenu borbi protiv AIDS-a u Africi.

Frontman skupine U2 planirao je prvog veljače, u Houstonu, otpjevati skladbu "American Prayer", kako bi - kako je rekao - ponovno skrenuo pozornost na činjenicu da je u sub-saharskoj Africi samo prošle godine od AIDS-a umrlo više od dva milijuna ljudi.

No, organizatori Superbowla smatraju da se takav nastup, kojem je u temelju dobrotvorna svrha, ne uklapa u koncepciju ovog događaja, koji je prvenstveno priredba zabavnog karaktera.

Bono je pjevao u poluvremenu Superbowla u siječnju 2002., kada je ova priredba bila posvećena uspomeni na žrtve terorističkih napada u New Yorku i Washingtonu.

National Football League nije odustala od najavljenog sponzorstva Bonovog posjeta Africi u proljeće ove godine.

Za sada se zna da će u polovremenu finala američkog nogometa - koji je bez premca najgledaniji televizijski program u Sjedinjenim Državama - pjevati Janet Jackson, dok će američku himnu prije utakmice izvesti Beyonce Knowles.

XS
SM
MD
LG