Linkovi

Dean u prednosti u Iowi (11/1/04) - 2004-01-11


Washington Post piše da stanovnici Iowe nikada nisu vidjeli ovakvu političku bitku. U tijeku je, naime, operacija masivne mobilizacije registiranih demokratskih birača u Iowi kojih ukupno ima 530 tisuća. Očekuje se da će na stranačke izbore izaći tek petina od tog broja, ali unatoč malom odazivu rezultat bi mogao imati velike posljedice na daljnju kampanju, navodi Washington Post.

Istaknuti demokrati u toj saveznoj državi kažu da nikada do sada nisu vidjeli ovakav “rat” među kandidatima. “Ovo je intenzivnije i znatno sofisticiranije”, kaže Rob Tuly, bivši predsjednik Demokratske stranke u Iowi koji trenutno radi kao dopredsjednik kampanje senatora Johna Edwardsa. Trenutno vodeći demokrat dovodi u Iowu – kako se kaže – brigade dobrovoljaca koji će odmjeriti snage s motiviranim legijama industrijskih sindikata koji podržavaju kongresmena Richarda Gephardta. Post javlja da su i kampanje senatora Johna Kerrya i senatora Johna Edwardsa također pokrenule ozbiljne operacije na terenu.

Javne i privatne ankete pokazuju da je Howard Dean u tijesnoj prednosti pred Richardom Gephardtom dok je senator Kerry treći i sve više napreduje. Los Angeles Times je procjenio da će Dean osvojiti 30 posto glasova, Gephardt 23, Kerry 18, a Edwards 11 posto glasova. Demokratski izbori u Iowi održavaju se sljedeći ponedjeljak, 19. siječnja...

Los Angeles Times javlja da je od svrgavanja Saddama Husseina u Iraku procvala trgovina rabljenim automobilima. Kako piše ovaj list, nema puno mjesta na svijetu gdje se rabljeni automobili mogu dobiti po privlačnijim cijenama. Na primjer, Mercedes C-klase iz 2002. godine košta 20 tisuća dolara. Od dolaska na vlast Saddam Hussein je uveo ograničenja na uvoz automobila koja više ne postoje. Jedan od prodavača automobila kaže da se od svrgavanja Saddama Husseina njegov posao intenzivirao za 50 posto, navodi Los Angeles Times.

XS
SM
MD
LG