Linkovi

Najveći američki gradovi pogođeni troškovima pooštrene anti-terorističke zaštite (9/1/04) - 2004-01-08


Dva i pol tjedna nakon proglašavanja “visokog” stupnja opasnosti od terorističkih napada, u američkim velikim gradovima počinju upozoravati na troškove povećane pozornosti i mjera predostrožnosti.

Los Angeles je već potrošio više od 9 milijuna dolara, a New Jersey 2.7 milijuna.

U državi New York kažu da još nemaju konačne brojke, ali podsjećaju da se samo u gradu New Yorku troši 5 do 7 milijuna dolara tjedno na pojačanu sigurnost.

******

Iz New Yorka i vijest da će državni odvjetnik te savezne države Eliot Spitzer možda pokušati prisiliti bivšeg direktora Njujorške burze Richarda Grassoa da vrati dio od više od sto milijuna dolara koje je za svoje usluge primio na Wall Streetu.

Richard Grasso je bio prisiljen dati ostavku prije četiri mjeseca, nakon što je objavljeno da mu plaća i paket beneficija iznose 188 milijuna dolara godišnje.

******

Iz Ujedinjenih naroda vijest da će sljedećih nekoliko godina potražnja duhana u svijetu nastaviti rasti, usporedo s rastom stanovništva i zarada.

Specijalizirana organizacija za poljoprivredu i prehranu, FAO, prognozira da će rast potražnje trajati do 2010.godine. Usporedo s tim, među odraslim pušačima se očekuje smanjenje potrošnje duhanskih proizvoda za oko 10 posto.

S obzirom na brojne i agresivne anti-pušačke kampanje, predviđa se mogućnost pada osobne potrošnje duhanskih proizvoda za oko 20 posto.

XS
SM
MD
LG