Linkovi

Detroit - najdeblji američki grad (4/1/04) - 2004-01-03


Detroit je ovih dana ponio ne baš laskavu titulu – najdebljeg američkog grada. Na listi koji svake godine sastavlja časopis "Men's Fitness", Detroit je na prvom mjestu zamijenio Houston, koji se protekle tri godine mogao pohvaliti da je najdeblji u zemlji.

Ove godine, međutim, na vrhu popisa našao se Detroit, zahvaljujući pomanjkanju teretana, sve dužem putovanju od kuće do posla i sve većem uživanju njegovih stanovnika u čarima televizije. Gradonačelnik Detroita Kwame Kilpatrick pokušao je ublažiti udarac, istaknuvši da je njegov grad "svjetsko središte automobilske industrije, čiji stanovnici pješice ne idu dalje od kućnog praga, već se posvuda voze."

Časopis "Men's Fitness" koristi četrnaest kriterija za sastavljanje svojeg popisa najdebljih gradova. Između ostaloga, gleda se broj teretana i trgovina sportskom opremom, kao i broj fast-food restorana i slastičarnica po glavi stanovnika, te kvaliteta zraka, klima, trendovi u gledanju televizije i kvaliteta zdravstvene skrbi. Među deset najdebljih gradova, četiri su u Teksasu, uključujući San Antonio, Dallas, Fort Worth. U prvih deset su i Chicago, Philadelphia, Cleveland, Columbus i Arlington u Virginiji.

XS
SM
MD
LG