Linkovi

Počeo postupak nominacije za Oscara (1/1/04) - 2003-12-31


U ponedjeljak, 29. prosinca članovima Američke filmske akademije - njih je inače 5803 - odaslani su formulari za preliminarno glasanje za nominacije za nagradu Oscar.

Prognozira se da su da najveće šanse za osvajanje nagrada imaju filmovi "Gospodar Prstena - Povratak Kralja", "Cold Mountain", "Seabiscuit" te "Lost in Translation", te naravno, glumci, scenaristi, režiseri i ostali filmski djelatnici povezani s tim ostvarenjima.

Ispunjeni glasački listići za nominacije za najprestižniju filmsku nagradu šalju se neovisnoj računovodstvenoj tvrtki PricewaterhouseCoopers. Rok za njihovo stizanje je 17. siječnja.

Nominacije za Oscara bit će objavljene 27. siječnja, a svečana dodjela Oscara održat će se 29. veljače u Dvorani Kodak u Hollywoodu. Svečanost će izravno prenositi televizijska mreža ABC, a voditelj će biti Billy Crystal.

Poštanska dostava glasačkih listića za nominacije nije uvijek prolazila bez problema. 2000. godine formulari su se zagubili, Filmska ih je akademija morala poništiti te produžiti rok za njihovo ispujavanje za dva dana. Naknadno, tisuće glasačkih listića pronađene su u jednoj prigradskoj pošti u Los Angelesu, zagubljeni u stotinama tisuća reklama i prodajnih kataloga.

XS
SM
MD
LG