Linkovi

Album Marka Willsa 'And the Crowd Goes Wild' (31/12/03) - 2003-12-30


Country pjevač Mark Wills svoju glazbenu karijeru započeo je kao tinejdžer, nastupajući na natječajima za mlade talente i po honky-tonkovima – jeftinim noćnim lokalnima, diljem rodne mu savezne države Georgije. Otkad je potpisao ugovor s diskografskom kućom Mercury Records 1996. godine, Mark Wills je sa svojih 5 albuma postigao veliki uspjeh.

Publika je bila oduševljena posljednjom koncertnom turnejom Marka Willsa, na koju je krenuo povodom izlaska novog albuma And the Crowd Goes Wild. Istoimenana pjesma postala je hit na radio postajama country glazbe i prije njenog službenog izdanja, nakon što je puštena na valovima nekoliko stanica i potom umnožavana putem “mp3” fileova. Mark je poznat po brojnim baladama koje su se popele na sam vrh top lista country glazbe, kao što je živahna pjesma 19 Somethin’ koja se dugo vremena nalazila na vrhu rang liste country glazbe. Uspjehom te pjesme Mark je shvatio da njegovi obožavatelji ne žele samo pjesme s polaganim ritmom i stoga je im je na novom albumu pružio nekoliko življih, dvije od kojih je napisao takozvani rocker country glazbe, Jeffrey Steele. Ljubitelji Mark Willsove glazbe neće, međutim, biti razočarani njegovom novom pjesmom Singer in a Band, koja sadrži autobiografske elemente.

Jedna od najdražih Markovih pjesama s novog albuma je duet s legendarnim Ronniem Milsapom. Riječ je o novoj verziji pjesme Prisoner of the Highway, koju je Milsap prije gotovo 20 godina izveo i koja se u to doba uspješno plasirala među 10 najboljih country hitova.

Mark Wills kaže da mu je suradnja s Ronniem Milsapom na novom albumu predstavljala pravi užitak. On rado priča i o svojem nastupu pred ranjenim vojnicima u medicinskom centru Walter Reed, u Washingtonu. Tokom posjeta toj bolnici, Mark je saznao da se tamo oporavlja i Jessica Lynch, bivša američka ratna zarobljenica u Iraku. Pošto je Jessicin otac veliki obožavatelj Marka Willsa, organiziran je posebni nastup samo za Jessicu i njenog oca. Što se koncerata za javnost tiče, oni će se nastavit početkom 2004. godine. Na početku svog izlaska na tržište, Willsov album And the Crowd Goes Wild plasirao se među prvih 5 na ljestvici najnovijih country albuma.

XS
SM
MD
LG