Linkovi

'Vrući' trendovi za 2004. (30/12/03) - 2003-12-30


Svake godine, siječanjsko izdanje časopisa ‘In Style’ objavljuje procjene o trendovima ili proizvodima koji će te godine u Americi postati vrlo popularni ili, čak, prerasti u modno ludilo. Za proteklu je godinu, primjerice, posve ispravno bilo prognozirano koji će proizvodi postati pravi hitovi: kućni karaoke svirači, video-telefoni, električni odnosno hibridni automobili, velike frizure i ženske torbice Louis Vuitton, model ‘Eye Love’. Veći dio prognoza se i ostvario. E, pa da vidimo, što će biti ‘in’ u 2004. godini:

Najtraženiji proizvod u sferi kućne elektronike bit će, prema stilistima, plosnati televizor s ekranom od tekućeg kristala koji će – kada ne bude u uporabi – izgledati poput uokvirenog ogledala. Najjednostavniji model, glatkog srebrnastog okvira, kako najavljuje proizvođač, Philips Electronics, koštat će 2500 dolara. Modeli uokvireni po narudžbi, u skladu s namještajem i uređenjem stana kupca, koštat će i do 5500 dolara.

A, kad smo već kod uređenja stana, trend ‘sam-svoj-majstor’, koji je u usponu već nekoliko godina, u 2004. bi trebao dostići vrhunac novim proizvodima, prilagođenim upravo amaterskim tapetarima, parketarima, polagačima keramičkih pločica i drugim poluznalcima kućnih instalacija.

Na prehrambenom planu, u modu na velika vrata ulaze vina u ‘tetrapaku’ i mediteranski šipak, odnsno nar. Vina u ‘tetrapaku’, točnije ‘tetrabriku’ nisu novost, no, novost je da će se u njima sada, umjesto ranijih jeftinih i uglavnom loših vina, nalaziti i vrlo fina, nagrađivana sortna vina. Glavni razlog nove ambalaže je cijena: u papirnato-plastično-navoštenoj ambalaži vrhunska vina će koštati oko 4 i pol dolara po litri, umjesto između 15 i 20 po butelji.

Rekosmo da stilski poticaj doživljava i voćka nar. Osim propagiranja nutritivnih kvaliteta mediteranskog šipka – više antioksidanata od zelenog čaja, brusnica, vina ili narandžinog soka! -, sada se pojavljuju i sokovi, - popraćeni epitetom ‘organički’, kao i čitave kozmetičke linije temeljene na ‘pomegranatu’. Reklamni slogan za sve te nove proizvode: 'Evu nije zavela jabuka, nego nar!'

XS
SM
MD
LG