Linkovi

Lance Armstrong i Annika Sorenstam - sportaši 2003. godine (30/12/03) - 2003-12-29


Američki biciklist Lance Armstrong drugu je godinu za redom proglašen sportašem godine, u izboru Associated Pressa, dok je švedska igračica golfa Annika Sorenstam proglašena sportašicom godine 2003.

Lance Armstrong, koji je izjednačio rekord petom pobjedom na Tour de Franceu, dobio je 26 od 54 glasa za prvo mjesto, te ukupno 174 boda u konkurenciji svih muških sportaša. Drugi, s 10 glasova za prvo mjesto, je igrač bejzbola Barry Bonds, iz San Francisco Giantsa, a treći je, s pet glasova za prvo mjesto, košarkaš San Antonio Spursa, Tim Duncan.

Annika Sorenstam je prva žena nakon 58 godina koja nastupa na turnirima PGA, dakle saveza profesionalnih igrača golfa. Ona je dobila 47 glasova za prvo mjesto, od 55 mogućih, te ukupno 249 bodova. Trideset-trogodišnja sportašica je pobijedila na dva velika turnira u 2003.-ćoj godini.

Košarkašica Sveučilišta Connecticut Diana Taurasi, koja je svoju ekipu dovela do naslova prvaka, druga je u ženskoj konkurenciji sa šest glasova za prvo mjesto, dok je treća belgijska teniska zvijezda Justine Henin-Hardenne.

XS
SM
MD
LG