Linkovi

Predsjednik Bush zahvalio američkim vojnicima (28/12/03) - 2003-12-28


Predsjednik Bush je izjavio da Amerikanci cijene žrtvovanje svojih vojnika koji služe u inozemstvu i u ovo vrijeme blagdana.

Predsjednik Bush je rekao da se američki vojnici bore protiv terorističke opasnosti u inozemstvu – protiv terorista u Afganistanu i Iraku – kako bi onemogućili napade tih terorista na Sjedinjene Države. Gospodin je Bush rekao da se božićni blagdani ove godine vremenski podudaraju s velikim izazovima za Ameriku, te s naporima američkih postrojbi da obrane slobodu diljem svijeta. Upravo zbog toga – rekao je – nacija je zahvalna za hrabrost svojih vojnika, te je sigurnija zbog žrtava koje oni podnose. “Biti daleko od najvoljenijih – uvijek je teško, posebno u ovo doba godine. Svi muškarci i žene koji služe u inozemstvu trebaju znati da nedostaju svojim obiteljima, te da milijuni ljudi mole za njih i da se nacija s njima ponosi".

Predsjednik je također zahvalio dragovoljcima koji odvajaju vrijeme kako bi pomogli drugima, šireći nadu u sve bolji život. Gospodin i gospođa Bush se nalaze na njihovom ranču u Texasu, gdje provode dio praznika, a u Washington će se vratiti prvog vikenda nove godine.

XS
SM
MD
LG