Linkovi

WP: Iračkom pobunom upravlja pet obitelji (26/12/03) - 2003-12-26


Iz današnjeg američkog tiska izdvajamo tekst Washington Posta o iračkim pobunjenicima. Na temelju obavještajnih podataka američki vojni zapovjednici kažu da iračkom pobunom upravlja pet širih obitelji. Te obitelji potječu iz radijusa od oko 20 kilometara od Tikrita, duž rijeke Tigris. One su, kako tvrdi američka vojska, pružali utočište Saddamu Husseinu te su za njega prenosili informacije, piše Washington Post.

New York Times izvještava da je američko Ministarstvo obrane ove godine platilo milijardu i 200 milijuna dolara komercijalnim avio-prijevoznicima za transport vojnika i opreme u Irak. Na taj način, piše Times, američki avio-prijevoznici su dobili priljev sredstava u situaciji kad su se morali nositi sa onemoćalom ekonomijom, pojavom SARS-a i neodlučnošću putnika da lete zrakoplovima zbog rata u Iraku.

Kad smo kod letenja i straha spomenimo još jedan tekst iz Washington Posta koji javlja da američka vlada vjeruje da su neki putnici sa otkazanih letova Air Francea prema Los Anglesu možda namjeravali oteti zrakoplove i srušiti ih u Las Vegas. Policija u Francuskoj ispitala je 13 putnika, a potom ih pustila na slobodu. Američki dužnosnici željeli bi ispitati neke putnike koji se nisu pojavili u zračnoj luci. Jedan od njih je, tvrde američki izvori, bio pilot.

XS
SM
MD
LG