Linkovi

Izabrani najznačaniji međunarodni sportski događaji 2003. (24/12/03) - 2003-12-24


Prema anketi koju je proveo Associated Pressa, odlazak Davida Beckhama iz engleskog nogometnog kluba Manchester United i njegovo pristupanje Real Madridu najznačajniji je ovogodišnji međunarodni sportski događaj. Podsjetimo, Beckham je u lipnju izjavio da će nakon 13 godina s tom momčadi napustiti Manchester United i prijeći u Real Madrid, pobjednika 9 europskih nogometnih prvenstava. Ovaj 43 milijuna dolara vrijedan ugovor solidno je uzdrmao nogometne krugove, a posvećena mu je i ogromna medijska pozornost.

A medijsku pozornost ove godine privlače i doping skandali koji su potresli svijet sporta, među kojima je i otkriće steroida poznatog pod nazivom T-H-G, te stimulanta modafinil. Četiri američka atletičara i sportaša lige američkog nogometa, te britanski sprinter Dwain Chambers testirali su pozitivno za taj steroid. To je prema Associated Pressu drugi najznačajniji sportski događaj protekle godine.

Za treći najznačajniji međunarodni sportski događaj u protekloj godini izabrana je šesta uzastopna pobjeda Nijemca Michaela Schumachera u utrkama Formule jedan, dok je peta pobjeda za redom Amerikanca Lancea Armstronga na Tour de Franceu izabrana kao četvri događaj godine u svijetu međunarodnog sporta.

***

A sad i jedna vijest iz tenisa, riječ je o zarukama australskog tenisača Lleytona Hewitta i belgijske tenisačice Kim Clijsters. Kako javlja australski list Sydney Daily Telegraph, Clijsters je prihvatila Hewittovu ženidbenu ponudu tijekom vožnje brodom u sydneyskoj luci. Dvadesetdvogodišnji Hewitt je neko vrijeme bio rangiran prvi na ljestvici najboljih tenisača svijeta, a dvadesetgodišnja Belgijanka trenutno se nalazi na drugom mjestu ljestivce najboljih tenisačica.

XS
SM
MD
LG