Linkovi

20 milijuna dolara za iračke znanstvenike (22/12/03) - 2003-12-22


Christain Science Monitor izvještava da će sljedećeg mjeseca američko Državno tajništvo pokrenuti dvogodišnji program, vrijedan 20 milijuna dolara, kojim se iračke znanstvenike želi zadržati u toj zemlji. Američka administracija, naime, nikako ne bi željela da oni svoje usluge i znanja ponude terorističkim organizacijama ili zemljama koje su isključene iz međunarodne zajednice. Jedan bivši inspektor Ujedinjenih naroda za oružje strahuje da je to premalo i prekasno. Ključni znanstvenici, kaže on, već su otišli u Siriju, Sudan i druge zemlje, piše Christian Science Monitor.

Los Angeles Times piše da ponovno jača kampanja bivšeg zapovjednika NATO saveza, umirovljenog generala Wesleya Clarka. U posljednjih nekoliko anketa o nadolazećim stranačkim izborima u New Hampshireu, navodi L.A. Times, Clark se probio do trećeg mjesta te se približava drugoplasiranom Johnu Kerryu. Novinar ovog kalifornijskog dnevnika ocjenjuje da se Weslesy Clark nalazi u najboljem položaju da preuzme vodstvo, ako trenutno vodeći kandidat, Howard Dean, počne gubiti podršku stranačke baze.

A kad smo kod američke političke scene i Demokratske stranke evo jedne zanimljivosti iz dnevnika USA Today. Zbog posjedovanja marihuane tijekom vikenda je uhićen sin bivšeg američkog potpredsjednika Ala Gorea koji je i prije imao probleme sa zakonom. Kako primjećuje novinar ovog najtiražnijeg američkog dnevnika, Al Gore i njegova supruga nisu se javno oglasili ovim povodom.

XS
SM
MD
LG