Linkovi

Reforma zdravstva - uspjeh republikanaca (26/11/03) - 2003-11-26


Naslovne stranice američkih listova osvojili su izvještaji o uspjehu Republikanske stranke da od Kongresa dobije podršku za predsjednikov prijedlog reforme zdravstvene skrbi u vrijednosti od 400 milijardi dolara. Gotovo bez izuzetka, novine ocjenjuju da će se taj uspjeh vrlo isplatiti republikancima s obzirom da se na predsjedničkim izborima računa na segment starijeg stanovništva kojem bi reforma zdravstvene skrbi trebala najviše pomoći.

Što se demokratskog tabora tiče, za jednog od pretendenata na predsjednički položaj Los Angeles Times u naslovu piše: “Sharpton je provokator”. List piše o nedavnom nastupu svećenika i predsjedničkog kandidata Ala Sharptona u Medicinskoj školi u New Yorku, kada je okupljenima uz ostalo rekao da predsjednik Bush više daje za obnavljanje Bagdada nego njihovog grada. Nakon što je izazvao burne izraze odobravanja, gospodin se Sharpton polako izvukao iz dvorane, da bi se ubrzo saznalo kako on uopće nije održao predizborni govor, nego govor za koji je bio plaćen – piše Los Angeles Times. Njegov cilj i nije osvajanje demokratske nominacije za predsjedničke izbore, nego dobivanje statusa opće priznatog zagovornika prava manjina i siromašnih – piše kalifornijski list, nazivajući svećenika Sharptona “provokatorom”.

Iz današnjeg Boston Globa prenosimo da se po prvi put u 35 godina, u saveznoj državi Massachusetts izdvaja više sredstava za zatvore, nego visoko obrazovanje. Ove je godine, naime, u proračunu izdvojeno 816 milijuna dolara za studentska naselja i financijsku pomoć studentima, dok je 830 dolara izdvojeno za zatvore – bilježi bostonski list.

XS
SM
MD
LG