Linkovi

Hollywoodski projekti u Hrvatskoj? (7/10/03) - 2003-10-05


Na regati koja je uz poznate posade i majstore jedrenja okupila i djelatnike iz političkog i javnog života kao promatrač nazočio je i poznati holivudski producent Richard McCallum.

Mrdujska regata koju organizira klub Labud iz Splita najstarija je u Hrvatskoj i na Mediteranu. Ime je dobila po otočiću – hridi koji se nalazi između otoka Šolte i Brača. Rutu ispred splitske gradske luke pa do Mrduje i natrag po vjetru različite jačine i smjera najbrže je odvozio maksi krstaš iz Zadra AAG BIG ONE s kormilarom Tomislavom Bašićem. Poslije njega ciljem je kao drugi prošao također zadarski krstaš COMETA iz kluba Uskok s kormilarom Damirom Majetićem. Treće mjesto osvojila je posada broda CITROEN s Tonijem Bulajom za kormilom.

Regatu Mrduja 2003. na VIP brodu Fortuna sa zanimanjem je pratio i holivudski producent Richard McCallum. McCallum je u suradnji s poznatim George Lucasom producirao poznata filmska ostvarenja Ratove zvijezda i potom filmove o Mladom Indiani Jonesu. McCallum na otoku Braču završava gradnju kuće:

“Volim Hrvatsku! Koristim svaki slobodan trenutak kako bi došao ovdje.”

Petnaestogodišnju suradnju s poznatim George Lucasom holivudski producent Richard Mc Callum ocjenjuje izvanrednom. Za Glas Amerike najavljuje nove projekte.

“Napravio sam dosta filmova prije nego što sam počeo surađivati sa George Lucasom. U ovom trenutku radimo na posljednjem filmu Rata zvijezda koji bi se trebao pojaviti u kinima sredinom 2005. Naravno i u hrvatskim kinima. Potom namjeravam započeti moje samostalne filmove s više intimne tematike. Volio bih raditi te projekte u Hrvatskoj”, kaže ovaj 51-godišnji producent.

Posljednji film iz ciklusa Ratova zvijezda kojeg producira Richard McCallum govori o dječaku koji postaje jedan od najzločestijih ljudi i pri tomu nanosi bol drugima. O filmu producent Richard Mc Callum kaže:

“To je zaista interesantna i komplicirana dramatična prièa. Mislim da će se ljudima puno svidjeti “, tvrdi Mc Callum koji dobar dio godine provede u San Franciscu.

XS
SM
MD
LG