Linkovi

Schwarzenegger između čekića i nakovnja (5/10/03) - 2003-10-05


Gotovo svi američki dnevni listovi se, između ostaloga, bave predizbornom kampanjom u Kaliforniji, točnije najjačim kandidatom za budućeg guvernera Arnoldom Schwarzeneggerom. Najtiražniji američki dnevnik "USA Today" jutros javlja da je Arnold Schwarzenegger u svojim nastojanjima da postane sljedeći guverner te savezne države dobio pomoć svojeg bivšeg trenera iz Austrije Kurta Marnula. Marnul je u jednom intervjuu pokušao pobiti navode da se "Terminator" svojedobno divio Hitleru. Prema treneru, Arnold je kao mladić u više navrata upotrijebio svoj impresivni izgled da bi pomogao u razbijanju neonacističkih skupova u svojem rodnom Grazu. U međuvremenu, koalicija kalifornijskih ženskih organizacija predstavila je reklamnu kampanju usmjerenu protiv Schwarzeneggera.

iz jutrošnjeg tiska prvo izdvajamo članak iz "New York Timesa", koji javlja da je tajna radna skupina u Pentagonu i prije rata u Iraku utvrdila da je iračka naftna industrija u znatno lošijem stanju nego što se otvoreno priznavalo. Prema nekim stručnjacima, iz podataka koje je skupina sakupila moglo se već tada zaključiti da iračka nafta neće biti dovoljna za financiranje obnove. Dužnosnici administracije prošle su godine tvrdili da će irački prihod od nafte iznositi 20 do 30 milijardi dolara godišnje, a sada se govori da sljedeće godine neće prijeći 12 milijardi dolara.

"New York Times" jutros piše i o osnivaču CNN-a Tedu Turneru, koji je svoj poslovni talent nedavno upotrijebio za prilično neobičnu svrhu. Turner je, naime, osnovao lanac restorana u kojima služi meso bizona. Lanac Ted Montana's Grill do sada ima 11 restorana po američkom Zapadu i Jugu, u kojima služi jela spravljena po receptima kuhara s Turnerovih 14 rančeva. Sam Turner je uložio 30 milijuna svojeg novca u ovaj pothvat i pojavljuje se osobno na otvaranju svakog novog restorana. Hoće li uspjeti? Stručnjaci nisu sigurni. Kako kažu, meso bizona malo je previše egzotično za prosječnog Amerikanca, no Ted Turner ima karizmu i smisao za šou-biznis, bez kojeg nema uspješnog ugostiteljstva.

XS
SM
MD
LG