Linkovi

Film tjedna: 'Out of Time' (5/10/03) - 2003-10-04


Dobitnik Oscara Denzel Washington ponovno je ostvario suradnju s redateljem Carlom Franklinom s kojim je 1995. godine snimio film ‘Devil in a Blue Dress". Ovog puta dvojac Washington-Franklin dolazi u kino dvorane s trilerom "Out of time".

Denzel Washington igra Matta Whitlocka, policijskog načelnika u uspavanom floridskom gradiću, Banyan Key, u blizini Miamia. Matt održava strastvenu ljubavnu vezu sa svojom bivšom djevojkom iz srednje škole koja je udana za drugoga. Uskoro, međutim, Matt će se naći u ozbiljnoj situaciji. Kako bi svojoj ljubavnici, koju igra Sanaa Lathan, pomogao u plaćanju eksperimentalne terapije protiv raka, Matt krade nekoliko stotina dolara zaplijenjenih od krijumčara narkotika.

Nakon što ona i njezin suprug poginu u sumnjivom požaru, a sav novac nestane, istraga vodi u smjeru Matta Whitlocka koji je, uz to, nasljednik ljubavničine životne police osiguranja vrijedne milijun dolara. Da stvar bude složenija istragu vodi Mattova bivša supruga Alex koju igra Eva Mendes.

Denzel Washington odlično je odigrao ulogu dajući svom liku njemu svojstvenu vjerodostojnost. "Ne razmišljam o tome na taj način. Kad potpišem ugovor bacim se na posao. Pokušavam interpretirati ulogu i to je ono što ja donosim – moju vlastitu interpretaciju lika," rekao je, komentirajući svoju najnoviju ulogu.

Film "Out of Time" donosi i rasnu raznolikost. Filmska supruga Denzela Washingtona koji je crnac je latinoamerikanka Eva Mendes. Njegova ljubavnica, Sanaa Lathan, crnkinja, udana je pak za bijelca. O tom aspektu filma Sanaa Lathan kaže.

"To je zanimljivo jer u scenariju ima više bijelaca. Ja sam trebala igrati “mršavu, umjetnu, seksi plavušu”. Vjerujem da su Denzel Washinton i Carl Franklin, nakon što su potpisali ugovore, otvorili druge mogućnosti i vjerujem da ovakva rasna kompozicija likova više odgovara svijetu u kojem živimo. Ovo je osvježavajuće i mislim da je bilo vrijeme da za netradicionalnu podjelu uloga," kaže Sanaa Lathan.

Neki filmski kritičari kažu da je unatoč svježoj režiji i ugodnoj stilizacji, te tradicionalno dobroj glumi Denzela Washingtona film ipak plitak i prazan. Prema njihovim riječima, dvojac Washington – Franklin bio je znatno uvjerljiviji u njihovom prvom zajedničkom projektu "Devil in a Blue Dress". S obzirom na dosadašnja postignuća redatelja Franklina od njega se očekuje više nego što je pružio u ovom filmu.

XS
SM
MD
LG