Linkovi

U Tokiju - Karlović poražen, ali zapamćen (2/10/03) - 2003-10-02


Na tokijskom turniru Japan Open, najbolji azijski tenisač Paradorn Srichaphan pobijedio je, ali s puno napora, Belgijanca Dicka Normana. Pobjedu je izborio i Čeh Jirži Novak nad Nijemcem Bjornom Phauom.

Francuz Sebastian Grosjean s puno je muka uspio eliminirati 2.08 metara visokog Ivu Karlovića. "Bilo je teško … prvi put sam igrao protiv njega …nakon njegovih servisa lopte se odbijaju jako visoko i teško ih je vratiti,” izjavio je nakon meča protiv hrvatskog tenisača Grosjean.

Na teniskom turniru Kup Kremlja, u Moskvi, dugo očekivani povratak na teren, nakon sedmomjesečne pauze zbog ozljeda, Maratu Safinu nije donio zadovoljstvo. Iako je igrao na domaćem terenu, i iako je četvrto-rangirani, a igrao je protiv malo poznatog suparnika, Safin je ispao već u prvom kolu moskovskog turnira. Sa 6:4, 7:6, 6:4 pobijedio ga je Wayne Black iz Zimbabwea.

Iz daljeg natjecanja u Moskvi ispala je i najbolje rangirana američka tenisačica Jennifer Capriati, koju je pobijedila Ruskinja Elena Bovina.

A, nakon što je uspješno preskočila kvalifikacije, hrvatska tenisačica Jelena Kostanić bila je uspješna i u prvom kolu turnira u Moskvi - pobijedila je Ukrajinku Tatjanu Perebijnis 6:2, 6:2.

XS
SM
MD
LG