Linkovi

CIA na udaru kritika zbog obavještajnih podataka o iračkom oružju za masovno uništavanje (28/9/03) - 2003-09-28


"Washington Post" na naslovnici ponovno otvara jedno već duže vrijeme sporno pitanje – koliko su validna bila opravdanja za pokretanje rata protiv Iraka. Kako javlja washingtonski dnevnik, Odbor Zastupničkog doma Kongresa za obavještajne aktivnosti kritizirao je američke obavještajne službe zbog korištenja često zastarjelih i fragmentarnih informacija da bi zaključile da Irak ima oružje za masovno uništavanje i da održava veze s al-Qaidom.

Odbor, koji je četiri mjeseca proučavao tajne obavještajne materijale, uputio je, kako doznaje "Post", oštro sročeno pismo direktoru Središnje obavještajne službe CIA-e Georgeu Tenetu. U pismu se kritizira navodna svojedobno iskazana nesposobnost CIA-e da dobavi nove obavještajne podatke o iračkom režimu i njegovom oružju.

"New York Times" donosi članak o pušačima u Španjolskoj, koji se pokušavaju naviknuti na velika zdravstvena upozorenja, koja su nedavno počela krasiti njihove kutije cigareta. U skladu s propisima Europske unije, debelo otisnuta upozorenja moraju pokrivati barem trećinu kutije. Međutim, španjolski pušači već su se dosjetili kako ih izbjeći – počeli su kupovati posebne ukrasne kutije za – kutije cigareta. Španjolska je, inače, iza Grčke i Njemačke, treća po broju pušača u Europskoj uniji.

XS
SM
MD
LG