Linkovi

Robert Palmer (1949-2003) - 2003-09-26


Britanski pjevač Robert Palmer umro je danas u Parizu u dobi od 54 godine od srčanog udara. Tijekom osamdesetih Palmer je stekao status superzvijezde s hitovima kao što su Simply Irresistible i Addicted to Love.

Važnu ulogu u njegovoj glazbi igrali su i video spotovi u kojima se obično pojavljivao u dobro skrojenim odijelima uz vrlo atraktivnu žensku pratnju. Godine 1985. osnovao je grupu Power Station, zajedno s Johnom i Andyjem Taylorom iz legendarnog benda iz osamdesetih Duran Duran. Power Station je imala tri singla koji su se našli među prvih deset na američkim top listama, među njima i Neki to vole vruće i klasični hit T. Rexa Get it On.

Prije nego što je ostvario samostalnu glazbenu karijeru, Robert Palmer bio je član brojnih britanskih bendova s kojima je nastupao kao predgrupa za rockere kao što su bili The Who i Jimmy Hendrix. Prvi hit singl i album objavio je još 1974. godine – Sneakin'n Sally through the Alley. Međutim, najveći uspjeh bilježi 1988. godine albumom Heavy Nova na kojem se nalazi i njegov najvjerojatnije najveći hit Simply Irresistible.

Posljednji Palmerov album bio je Rhythm and Blues, a objavljen je još 1999. godine kao prvo studijsko ostvarenje nakon pet godina. Ove godine objavljen mu je uživo snimljen album Live at the Apollo.

Jedno od priznanja koje je Palmer dobio bilo je i ono časopisa Rolling Stone 1990. godine kad je imenovan najbolje odjevenim pjevačem.

Posljednjih šesnaest godina Robert Palmer je živio u Švicarskoj. Po riječima njegova menedžera, upravo je završio jedno televizijsko snimanje u Britaniji, a u trenutku smrti nalazio se na dvodnevnom odmoru u glavnom francuskom gradu.

XS
SM
MD
LG