Linkovi

Debata aspiranata na guvernerski položaj Kalifornije - klub neuljuđenosti (25/9/03) - 2003-09-25


U jutrošnjim izdanjima dnevnih listova tema koja se nalazi praktički na svim naslovnicama je sinoćnja debata aspiranata na guvernerski položaj Kalifornije, prva u kojoj su se ogledala najjača imena za zamjenu trenutnog guvernera, ukoliko ga birači opozovu.

Arnold Schwarzenegger i njegovo četvero suparnika za guvernersku rezidenciju u Sacramentu nisu se baš iskazala uljuđenošću rasprave, piše "USA Today": svako je svakome upadao u riječ. Kandidati su rijetko uspijevali odgovoriti na pitanje bez da budu prekinuti.

Uz slavnog holivudskog glumca, koji se odlučio sudjelovati samo u ovoj jednoj debati, svoja su mišljenja suprotstavili demokrat Cruz Bustamante, sadašnji zamjenik guvernera i trenutno vodeći po popularnosti među biračima, zatim Ariana Huffington, neovisni kandidat, senator u zakonodavnom tijelu Kalifornije Tom McClintock, republikanac koji odbija u ime stranačkog interesa prepustiti bojno polje Schwarzeneggeru, te kandidat Stranke Zelenih, Peter Camejo.

Kako o istom događaju izvješćuje "Washington Post", ova je debata ključna za kandidate: naime, petina birača nije se još uopće odlučila za koga bi glasala, a dvije trećine su, prema ispitivanjima javnog mnijenja, ustvrdile da će odlučiti prema tome kako će se koji od kandidata pokazati na toj debati. Debatu je prenosilo nekoliko televizijskih mreža po čitavoj Americi.

Iz "Washington Posta" saznajemo da post-uraganska atmosfera u glavnom gradu Sjedinjenih Država nije sklona elektrodistributivnim kompanijama. I danas, tjedan dana nakon prolaska Isabel, oko 100 tisuća građana šireg područja Washingtona još nema struje - za mnoge od njih to znači tjedan dana bez tople vode, skuhane kave ili obroka, opranog rublja, i svega drugoga za što treba energija. Direktori elektroopskrbnih kompanija sučeljeni su s lavinom kritika zbog loše organiziranosti popravaka šteta, zbog čega su nevolje čitave regije potrajale znatno duže od samog uragana – piše vašingtonski list.

XS
SM
MD
LG